sm md lg xl

Quality and Process Engineer

Location: Gothenburg, Sweden

Den du är

Som Kvalitetsingenjör arbetar du i koncernens största produktbolag Consilium Marine & Safety AB och arbetar med både kunder och leverantörer. Du gör kvalitetsrevisioner hos leverantörer runt om i världen, främst i Europa, Asien och Nordamerika, vilket innebär uppskattningsvis 15-20 resdagar per år, där resornas längd oftast varierar från någon dag till en vecka.

Vi tror att du i grunden har teknisk högskoleutbildning el/tele eller likvärdig arbetslivserfarenhet. För att lyckas i rollen behöver du ha flera års erfarenhet av kvalitetsarbete, gärna inom elektronik-tillverkande industri. Du har erfarenhet av kvalitetsrevisioner, både internt och hos leverantörer, har arbetat med implementering av kvalitetssystem och med kvalitetssäkring och dessa processer.

Kunskap om ISO 9001 och dess tillämpning är ett krav och kunskaper om ISO 14001 och ISO 45001 och dess tillämpningar är meriterande.

Du har god erfarenhet av arbete med standarder och direktiv, gärna inom en standardstyrd verksamhet och praktisk erfarenhet av att arbeta med PDCA och gärna också DMAIC. Du har god kännedom om Lean och praktisk erfarenhet av problemlösning enligt Six Sigma. Önskvärt är att du är utbildad Green Belt eller Black Belt.

Ytterligare kunskap som vi gärna ser är att du har erfarenhet av funktionell säkerhet i E/E/PE-system som uppfyller kraven för SIL 2 och eftersom vi har produkter som är avsedda att användas i explosionsfarliga miljöer så är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med ATEX och IEC Ex. Dessutom har vi har flera produkter som är godkända enligt marindirektivet och det är därför meriterande om du har erfarenhet av MED D. Har du dessutom erfarenhet av CPR så är det än bättre. Vi inser att vår önskelista är lång och gedigen, men tveka inte att söka även om du inte uppfyller precis alla önskemål.

Då vi arbetar i en internationell miljö behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som Kvalitetsingenjör är det av stor vikt att du har god samarbets- och kommunikativ förmåga, samtidigt som du är självgående och tar egna initiativ i ditt arbete. Du är analytiskt lagd och har förmåga att söka efter, hämta, analysera och dra slutsatser från olika typer av information. Du är utåtriktad och trivs bra i mötet med olika människor och kulturer och ser utveckling och systematiskt förbättringsarbete som en stimulerande och naturlig del av ditt arbete.

Den vi söker

Vi erbjuder dig en spännande roll i en internationell företagsgrupp med huvudkontor i Göteborg och stabila ägare. Vår kultur är varm och familjär, vilket gör att våra medarbetare trivs och stannar. Medarbetarna är vår viktigaste resurs och vi är måna om personalen och erbjuder trevliga, nyrenoverade och ljusa lokaler invid Göta Älv samt fina personalförmåner.

Hos oss kommer du att få möjlighet att göra skillnad för företagets framgång, men också utvecklas i din personliga kompetens. Våra värderingar som vi alltid bär med oss i vårt dagliga arbete och står bakom är:

  • We are one global team
  • We take responsibility – I take initiatives
  • We deliver

För oss är det viktigt att du också kan relatera till dem och arbeta därefter.

Kontaktuppgifter och ansökan

I denna rekrytering arbetar Consilium Marine & Safety AB med Badenoch + Clark. Registrera din ansökan här nedan, dock senast 1 september. Komplettera gärna ditt CV med ett personligt brev där du beskriver varför just du är rätt person för tjänsten som Kvalitetsingenjör på Consilium Marine & Safety AB.

På grund av semestertider kommer urvalsprocessen att påbörjas först vecka 33, men ansök gärna så snart som möjligt ändå. Observera att vi inte kan ta emot ansökningar via epost, bland annat på grund av GDPR.

Frågor om processen och/eller tjänsten besvaras av Sarah Wallentin, Senior Recruitment Consultant på Badenoch + Clark på 0736 – 84 72 03 fr o m 16 augusti. Observera att Badenoch + Clark använder tester och videofrågor som urvalsverktyg.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot den!