sm md lg xl

Group Accountant

Location: Gothenburg, Sweden

Arbetar du idag som koncernredovisningsekonom eller som redovisningsekonom och vill utvecklas och ytterligare fördjupa dig inom koncernredovisning? Eller har du kanske en revisorsbakgrund med erfarenhet av revidering av koncernbolag inklusive koncernredovisningar? Vill du vara med på en utvecklingsresa i en micro-multinationell koncern med korta beslutsvägar?

Nu finns en möjlighet för dig som Group Accountant att bidra till den fortsatta utvecklingen av Consilium Safety Group.

Om rollen

Som Group Accountant kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bland annat innebära att:

 • Vara delaktig i månadsvisa koncernbokslut
 • Stötta och kvalitetssäkra redovisningen från dotterbolagen
 • Uppdatera valutor
 • Ansvara för Leasing enligt IFRS16
 • Ansvara för avstämning av interna mellanhavanden
 • Vara delaktig i årsredovisning och årsbokslutsarbetet på koncernnivå
 • Vara delaktig i revisionen av koncernen
 • Supportera produkt- och marknadsbolagen i redovisningsfrågor
 • Arbeta med förbättringar i koncernredovisningssystemet UNIT4 (Ocra)
 • Utbilda nya bolag och nya ekonomer i UNIT4, policys och rapportering

Rollen ingår i Group Finance, en grupp på knappt tio personer, och du arbetar nära och rapporterar till Group Accounting Manager.

Din bakgrund och kompetens

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi och har 3–5 års erfarenhet av månads-, kvartals- och årsbokslut i koncernbolag alternativt 1-2 års erfarenhet av koncernredovisning. Du är en mycket rutinerad Excel-användare och det är meriterande om du tidigare har arbetat i Unit4 eller motsvarande koncernkonsolideringssystem.

Ett krav för rollen är att du har vana av att läsa och tolka redovisningsstandarder såsom K3 eller IFRS, att du har gjort årsredovisningar för aktiebolag samt gjort bokslut och rapporterat till koncern (alternativt gjort koncernbokslut).

Meriterande är om du har fördjupade kunskaper inom t ex treasury, skatt, transfer pricing, kassaflödesanalys för koncern eller annan specialistkompetens.

Eftersom vi är ett internationellt företag är engelska vårt koncernspråk (och redovisningsspråk), vilket innebär att du behöver behärska engelska mycket väl i både tal och skrift. Då vi även har svenska bolag inom koncernen krävs även motsvarande goda kunskaper i svenska språket.

Personliga egenskaper

Som person är du noggrann, driven och tycker om att arbeta i en internationell miljö med många kontaktytor i organisationen. Du är även prestigelös, har lätt för att samarbeta och besitter förmågan att både se och genomföra förbättringsmöjligheter. Ditt arbetssätt präglas av proaktivitet och struktur och du har en god förmåga att driva processer framåt på ett effektivt sätt.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig en central roll i en internationell företagsgrupp med huvudkontor i Göteborg och stabila ägare. Vår kultur är varm och familjär, vilket gör att våra medarbetare trivs och stannar. Medarbetarna är vår viktigaste resurs och vi är måna om personalen och erbjuder trevliga, nyrenoverade och ljusa lokaler invid Göta Älv samt fina personalförmåner.

Hos oss kommer du att få möjlighet att göra skillnad för företagets framgång, men också utvecklas i din personliga kompetens. Våra värderingar som vi alltid bär med oss i vårt dagliga arbete och står bakom är:

 • We are one global team
 • We take responsibility – I take initiatives
 • We deliver

För oss är det viktigt att du också kan relatera till dem och arbeta därefter.

Är du intresserad?

I denna rekrytering arbetar Consilium Safety Group med Badenoch + Clark. Registrera din ansökan här nedan, dock senast 11 april 2021. Observera att vi inte tar emot ansökan via mail. Komplettera gärna ditt CV med ett personligt brev där du beskriver varför just du är rätt person för tjänsten som Group Accountant på Consilium Safety Group. Har du frågor gällande tjänsten eller processen kontakta gärna rekryteringskonsult Sarah Wallentin på Badenoch + Clark på 0736 – 84 72 03. Observera att Badenoch + Clark använder tester och videofrågor som urvalsverktyg.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot den!

Om Consilium Consilium Safety Group, en av världens ledande leverantörer av produkter och system för säkerhet. Produktprogrammet omfattar bland annat brandskydd, med detektion av rök, värme, eldflammor, gas och utsläpp av rökgaser. En ledstjärna i Consiliums erbjudande är att bidra till att skydda människor, materiella värden och miljön och vårt mål är att vara kundens förstahandsval när säkerheten står i fokus samt erbjuda marknadens bästa kundvärde. Vi är ett internationellt företag, verksamma på ett flertal olika marknader, såsom marin, olja och gas, transport och byggnadssektorn. Totalt är vi 650 anställda på 55 kontor runt om i världen, med huvudkontor i Göteborg. Våra grundvärderingar “One global team”, “We deliver” och “We take responsibility” följer oss i vårt dagliga arbete och vår företagskultur präglas av en varm och familjär atmosfär. Koncernen Consilium Safety Group ägs av Nordic Capital sedan april 2020 och omsätter totalt 1 450 MSEK). Läs mer på consiliumsafety.com.