sm md lg xl

Business Controller

Location: Gothenburg, Sweden

Är du en erfaren Business Controller med vana av verksamhetsnära ekonomiarbete? Har du hög analytisk förmåga och modet att utmana status quo? Läs då gärna vidare för kanske är det just dig som vi på Consilium Marine & Safety vill hälsa välkommen!

Rollen

Som Business Controller på Consilium Marine & Safety har du en central roll och arbetar framför allt nära VD, men även övriga chefer i ledningsgruppen som du själv är en del av. Budget, prognoser och projektavräkningar är ditt ansvar, men också arbete med olika typer av analyser gällande bl a kassaflöde, CAPEX och P&L.

Du har både ett strategiskt och operativt fokus gällande styrning av rörelsekapitalet genom att arbeta verksamhetsnära och säkra att justeringar görs för att bibehålla och förbättra likviditeten.

Med dina skarpa ögon och höga analytiska förmåga säkrar du bra uppföljningar av vårt genomförda arbete. Tack vare din förmåga att utmana organisationen kommer vi även att kunna fatta än mer välgrundade beslut inför framtiden och därmed bidra till högre tillväxt och lönsamhet i bolaget.

Som Business Controller rapporterar du direkt till VD och arbetar på vårt kontor i Göteborg.

Din bakgrund

För att behärska rollen krävs att du har:

  • akademisk examen inom finans, företagsekonomi eller annat relevant område
  • gedigen erfarenhet av controlling och redovisning (>5 år)
  • utmärkta kunskaper i Excel (avancerad användare, gärna med kunskap i VBA och macron)
  • god erfarenhet av arbete i ERP-system, gärna M3 eller Dynamics
  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska (både talar och skriver obehindrat)

Det är meriterande om du har erfarenhet av vana att arbeta med BI-verktyg såsom t ex Qlik Sense, Power BI eller Tableau och har du dessutom erfarenhet från tillverkande industri och kunskap inom projektredovisning så är det ett extra stort plus.

Din profil

Som person är du analytisk, initiativrik och har en god känsla för såväl detaljer som helhet. Du är affärsinriktad och kvalitetsmedveten med mycket god förmåga att prioritera och arbeta mot deadlines. Vidare är du självständig och strukturerad, men lika viktigt är att du har en mycket god samarbetsförmåga och att du trivs med många tvärfunktionella kontaktytor inom organisationen.

Du har en mycket god kommunikativ och pedagogisk förmåga och säkrar därmed att både kollegor och andra intressenter förstår de siffror som du presenterar och vad som ligger bakom dem. Du har ett starkt personligt driv och uppskattar att få bidra till att göra stor skillnad för företaget.

Vårt erbjudande

Consilium Marine & Safety AB är en del i ett “micro-multinationellt” företag med dess styrkor och utmaningar och du som Business Controller kommer att vara en viktig del i vår fortsatta framgångsresa framöver. Vi erbjuder dig en central roll i en internationell företagsgrupp med huvudkontor i Göteborg och stabila ägare. Vår kultur är varm och familjär, vilket gör att våra medarbetare trivs och stannar. Medarbetarna är vår viktigaste resurs och vi är måna om personalen och erbjuder trevliga, nyrenoverade och ljusa lokaler invid Göta Älv och fina personalförmåner. Våra värderingar som vi alltid bär med oss i vårt dagliga arbete och står bakom är:

• We are one global team

  • We take responsibility – I take initiatives
  • We deliver

För oss är det viktigt att du också kan relatera till dem och arbeta därefter.

Är du intresserad?

I denna rekrytering arbetar Consilium Marine & Safety AB med Badenoch + Clark. Ansökan här, dock senast 10 januari 2021. Observera att vi inte tar emot ansökan via mail. Komplettera gärna ditt CV med ett personligt brev där du beskriver varför just du är rätt person för tjänsten som Business Controller på Consilium Marine & Safety AB. Har du frågor gällande tjänsten och processen kontakta gärna rekryteringskonsult Sarah Wallentin på Badenoch + Clark på 0736 – 84 72 03 (något begränsad tillgänglighet under jul- och nyårshelgen). Observera att Badenoch + Clark använder tester och videofrågor som urvalsverktyg.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot den!